2016.12.09.

Egy biztos módszer a kiégettség ellen!

Kiégettség. Demotiváltság. A kedvtelenség elemi erővel tör Önre szinte minden nap. Ezt neveznék munkaundornak? Ön épp halálba üli magát. Ugyanis a napi 6 óránál többet ülők 40 %-al nagyobb eséllyel hunynak el 15 éven belül. Kerülje el a stresszes mindennapok és az ülőmunkával járó lelki és testi panaszokat. Táncoljon az egészségéért. 

A WHO szerint a munkahelyi stressz és a túlterheltség okozta depresszió a legnagyobb egészségügyi kihívás a 21. században. Néhány tíz éven belül a legfőbb betegségfaktor lesz.

A szakirodalom szerint a burnout,- vagy „kiégés-szindróma” hosszútávú fokozott érzelmi megterhelés, kedvezőtlen stresszhatások következtében létrejött fizikai, érzelmi és mentális kimerülés.

Az egyik legnagyobb kiváltó tényező pedig az, hogy a munkaidő és a magánélet nincs egyensúlyban.

A kiégés kezelése könnyebb, gyorsabb, ha korai stádiumban kerül kezelésre. Egyik legfőbb ellenszere pedig a mókuskerékből történő kiszakadás.

A tánc nemcsak kellemes szabadidős tevékenység, hanem számos kedvező egészségügyi hatással is rendelkezhet. Biztos fegyver a kiégettség elkerülésére.

Így van hatással a tánc a lelki és testi egészségére

Oldja a stresszt és segíti a testet regenerálódni

A táncórákat megkezdő nyújtó és az izmok feszességét, tónusosságát növelő gyakorlatok segítik a test rugalmasságát fokozni. Segít megszabadulni a stresszhormonoktól.

Az izomcsoportok rendszeres átmozgatása pedig az egészségmegőrzéshez járul hozzá. A gyors mozdulatokkal járó táncok ideálisak az erő-, és és fizikai állóképesség növelése szempontjából.

Kiegyensúlyozottságot, örömöt, szabadságérzetet ad

A depresszió ellen bevetett csodafegyver.A test mozgása során felszabadulhat az elme. A mozgás ritmusaira a lélek is megújul. Beindítja az öngyógyító folyamatokat.
A lélekben is. 

Segít leküzdeni a „kétbalkezűséget”

Mivel a két agyféltekét összehangolja, segít az egyensúlyérzet javításában. Javítja a mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket.

Többet ér, mint egy patikalátogatás az egészség megőrzése érdekében

A tánc segíti a kálcium beépülését a csontokba. Hozzájárulva ezzel a mészhiány, a csontritkulás megelőzéséhez. A rendszeres táncolással sokat tehet csontjai egészségének megőrzéséért.

A testtartáson is sokat segít. Védi a gerincet.

A táncolás emeli a pulzust, gyorsítja a keringést és szaporább légzést eredményez. A szív, az érrendszer és a tüdő egészségéhez nagyban hozzájárulva mindezzel.

Őrizze meg egészségét, és óvja meg magát a kiégettségtől tánctanfolyamainkon. Sőt ennél jóval többet adnak. Egy életérzést.