2016.12.20.

Mozdulj ki tánccal a szürke hétköznapokból

Néhányan ösztönösen mozognak rettentő kecsesen. Míg mások a kezdetek kezdetén úgy mozognak, mint akik karót nyeltek. Azonban a tánc során megtapasztalt élmények, a folyamatosan átélt fejlődés és sikerélmények mindenkiben egyetlen dolgot váltanak ki: lesik a következő táncóra naptárba írt jegyzetét.

Miért olyan eufórikus élmény ez? Gyere velünk egy virtuális képzeletbeli körútra, és megtudod.

 

 

Reggel. Átlagos napszak. Mégsem egy szokványos nap.  Csörög az óra, zakatol a kávéfőző, az ébredés ugyanaz, mint tegnap, vagy tegnapelőtt.

De a nap egy kicsit más.  

A munkahely, főnök és a monoton napi teendők háromszöge után ugyanis végre átírhatod a napot: egy kis mozgással kizökkenhetsz a szürke hétköznapokból.
Az eredmény? A monotónia megszűnik, és a napi stressz is tovatűnik.

 

Ugyan mit tudhat egy önfeledt tánc a belvárosi tánciskolánkban?

Kikapcsol.
Akkor is, ha csinálod, és akkor is, ha nézed.

A mozgásforma, a testtartás tükrözi az érzelmeket, az önképedet, az önbizalmadat, a bizonytalanságodat, a félénkségedet, vagy épp a boldogságodat. A test történetei, a mozgásformák hatnak a mentális élményekre.

Egy önfeledt tánc kikapcsol és energetizál. Fejleszti a kreativitást és a fantáziát.

Fizikailag növeli az állóképességet, és formálja a testet, kordában tartja a testsúlyt. A mozgásod légies lesz, sokszor még a hétköznapok során is. Ezt mások is észreveszik.  

A tánc segítségével könnyebben feldolgozod a heti stresszadagot, mely a munkahelyeden ér. És a szürke hétköznapok monotóniája sem fog olyan érzékenyen érinteni.  

Aki táncol, az harmonikussá, kiegyensúlyozottá válik.

Ennek előszelét érzed, amikor bekanyarodsz a Hársfa utcába, és célegyenesbe veszed a tánctermünket. Ahol vár rád az megszokott és összekovácsolt közösség. A jó hangulat.
Ne hagyd ki ezt az élményt te sem. Mert elképzelni és átélni nem ugyanaz.