2017.01.04.

Amit az orvosok a kezelések mellett ajánlanak a testnek és léleknek

Egy különös terápia. Mely segít kiadni magadból a feszültséget, anélkül, hogy egy kanapén fekve az életedről beszélnél. Mely segít a rákos betegségből való felépülésben. 

És ami a mozgásformák közül a legnagyobb pontszámot éri el a boldogságnövelésben.
Kata története is bizonyította.

 

Kata 32 éves. Boldog családanya.
Sikeres a munkájában, és diagnosztizált mellrákos.

Mikor felfogta az orvosok szavait, nem értette ’miért éppen ő’? Iszonyú dühöt érzett a világgal szemben. Őrjöngött és zokogott.

Hiába voltak mellette az aggódó szerettei, mérhetetlenül egyedül érezte magát. Mégis, lassan a dühét felváltotta egy végtelen nyugalom.

Egy barátja tanácsára ugyanis a kezeléseket követően „táncterápiába” kezdett. Mit veszíthet vele? – tette fel a kérdést. Hiszen, aki jobban érzi magát fizikailag, annak a lelke is jobban van.

 

Az orvosi kezelések mellett egy különös terápiába is kezdett

Az orvosok tapasztalata az, hogy aki feladta, az biztosan nem fog meggyógyulni.
A gyógyulás pedig nemcsak egyféleképpen valósulhat meg.

Kata a rákbetegségek szokásos orvosi kezelései után egy különleges terápiába kezdett: elkezdett táncolni.

A tudományos kutatások alapján a mozgásterápia és táncterápia aktívan dolgozik a testi átérzéseken keresztül a lélek és az elme kiegyensúlyozott állapotának megteremtésében.

A táncon keresztül akár másképp tapasztalhatják a test jeleit. A testtudat megerősödése a betegségek kezelésénél is fontos előnyt jelenthet.

 

A mozgás boldogabbá tesz – nem közhely, hanem tudományos tény
Ez nem egy közhelyes állítás, hanem egy tudományos tény.
A mozgás a jó hangulatért felelős noradrenalin és szerotonin szint növekedését éri el, valamint az agyban az új sejtek és új idegsejtek közötti kapcsolatok kiépülését segíti elő.

Csökkenti a stresszt, és megnyugtat.

Egyetlen egy mozgásforma nem tesz annyira boldoggá, mint a táncolás. Hiába az edzőtermi szenvedések, a km-es napi futóedzések, a tánc éri el a legnagyobb pontszámot a boldogság növelésében. 

 

Egy keringő boldogabbá tesz a futásnál

A zenére történő mozgás és tánc aktiválja az agyi örömközpontot. És a mozgásformák fokozzák a biztonságérzet.

Mivel sokszor a mentális problémák is testi tünetekben jelentkeznek; ezért a lélekbúvárórákkal szemben a táncterápia legnagyobb előnye éppen az, hogy sokkal jobban segít megnyílni, mint néhány kérdéssor a kanapén fekve.

Azoknak is segítség, akik szavakkal, azaz verbálisan rendkívül nehezen fejezik ki érzelmeiket; vagy adják ki magukból a feszültséget.

A rendszeres táncolás segíthet feldolgozni azokat a problémákat, amik hosszútávon kezeletlenül hagyva betegségek kialakulásához vezethetne, vagy ami belülről őröl fel.  

Segít a betegségből való felépülésben is, mind fizikai, mind lelki szinten.
Ahogy Katánál is.

 

Az orvosi kezeléseknek és a máig folytatott rendszeres táncolásnak, táncterápiának köszönhetően Kata ma fizikailag és lelkileg is kirobbanó formában van. És köszöni szépen, élni akar.