2017.01.12.

Így kerülj el könnyedén egy kínos esküvői táncbakit

Félelem, izgalom, tapasztalatlanság és felkészületlenség. Számos tényező akadályozhat meg abban, hogy az esküvő napján pároddal a tervezett táncot előadhassátok. Azonban míg ezekre koncentrálsz, megfeledkezhetsz egy ennél jóval gyakorlatiasabb problémáról, ami a legalaposabb felkészülés ellenére is gallyra vághatja a táncot. Mi lenn ez? 

Az, hogy megfeledkezel a ruhádról.

Egy esküvőn nehéz minden apró részletre figyelni. Ráadásul még olyan különleges programmal is készültök, mint a közös tánc. Jó pergős zenét és latinos táncmozdulatokat gyakoroltatok be már több hete.

De minden oké.
A próbákon minden jól ment.
Egészen belejöttetek.

Az esküvő napján az abronccsal bajlódva, és a fodrászoddal az utolsó simításokat végezve hasít beléd az éles gondolat: Menyasszonyi ruhában elfelejtettetek gyakorolni.

 

Van, ami még a felkészületlenségnél is rosszabb

Ha a menyasszonyt a ruhája megakadályozza abban, hogy mozogni tudjon…hiába az alapos felkészülés, a magabiztosság, a jó hangulat.

De hogyan is lehetne menyasszonyi ruhában gyakorolni a próbákon?
Néhány nappal az esküvő előtt hozható csak el a szalonból, ráadásul így lelövöd a poént. És párodnak sem lesz meglepetés.

 

Menyasszonyi ruhában, de mégsem abban próbálni?

Kínos helyzetbe hozható a vőlegény, ha élesben kell improvizálnia az ara abroncsával. És azon gondolkodnia, hogy milyen fogással akadályozza meg, hogy a menyasszonyi ruha vége az arcában landoljon.

A ruhát azonban mégsem hozhatod el minden próbára.
Nem is kell. Van ennél könnyebb megoldás.

Tanácsos az abroncsot kikölcsönözni a próbákra, és abban is próbálni. Szigorúan a ruhához szánt cipőben.
Egészen máshogy jönnek ki a fogások és lépések.

Illem szerint ez a hitvesi tánc általában egy romantikus angol keringő, klasszikus bécsi keringő szokott lenni. Vagy egy latinosabb és érzékibb rumba vagy cha cha cha. Bármelyiket is választjátok, nem ugyanaz egy hétköznapi ruhában próbálni, mint élesben a helyszínen.

 

Hogyan nem fog akadályozni a ruha a táncolásban?

Nem ideális, ha a tánc és a zene kiválasztásakor még nem tudod, hogy milyen ruhában leszel.
A táncot mindig a “ruhára kell szabni”.

Hiszen nem mindegy, hogy egy könnyed ruháról, egy abroncsos szoknyáról vagy épp egy uszályosról beszélünk. Az uszály miatt hátralépni nem lehet, csak előre.

Ez azonban nem akadályoz meg a közös táncban, azonban a koreográfiának ruhára szabottnak kell lennie. A cipő pedig akkor jó választás, ha nem tudsz kilépni belőle tánc közben, és sarkában pedig nem extrémül magas. A vőlegény esetében könnyebb a helyzet, azonban még itt sem mindegy, mennyire kényelmes öltönyt visel.

Egyetlen ruha sem akadálya az esküvőn a menyasszony és vőlegény közös táncának. Csak a megfelelő koreográfiát és zenét kell hozzá megtalálni. Mi ebben segítünk nektek.