2017.01.31.

Így kerüld el a kínos szituációt a bálon – okos és felkészült bálozóknak

Hiába a jelmez, hiába a trendi álarc, és hiába a szép ruha. Van egy tényező, mely minden bál alapvető eleme, de potenciális hangulatgyilkos is az est folyamán. A legszebb ruhakölteményben ügyetlenkedő résztvevő táncismereteinek hiányával a legfeltűnőbb jelenség lehet. E kínos szituáció során pedig jogosan érezheti, hogy javában „áll a bál”. Néhány okos húzással e kínos szituációt te elkerülheted.

Bál.

Egy esemény, ahol a felnőttekből is „gyerekek lesznek”. Egy kihagyhatatlan buli, mely egyre inkább hódít a felnőttek körében. Egyenesen trendi.

Legyen benne részük egy Művelődési Házban, Kulturális Központban vagy egy céges buli keretén belül. De akár egészen nagyszabású rendezvény során is.

Az álarcos és egyéb bálok töretlenül hódítanak farsang időszakában.
Annyira, hogy már Pinteresten is jóval azt megelőzően kedvedre válogathatsz nemcsak a megszokottabb farsangi jelmezötletek, de az álarcos bálokhoz kihagyhatatlan álarcok közül is.

 

Egy nélkülözhetetlen hozzávaló, mellyel biztos elismerést kapsz bármely bálon
Az elegáns megjelenés kötelező. A férfiak öltönyben feszítenek, a hölgyek estélyi ruhában.

Nem meglepő, hogy a bálokat megelőzően a fodrász, kozmetikus és ruhakölcsönző hármasában könnyű elfeledkezni egy nélkülözhetetlen báli wow-faktorról: a helyes tánclépésekről és felkészült mozdulatokról.

Pedig, ha bálba, farsangi mulatságba, vagy elegáns rendezvényre készülsz – ahol a tánc meghatározó része az estnek-, nem árt felfrissíteni a régen elfeledett tánctudásodat.

Néhány okos húzás, hogy elkerüld a kínos jeleneteket – okos és felkészült bálozóknak
A bál időpontját megelőzően vedd igénybe egy profi tánctanár segítségét. Ő akár 3-4 alkalom alatt visszaránt a rutinosabb tánclépések világába. Akinek a segítségével nem a báli táncparketten éled át ismét a hangulatot, hanem már ismerősként köszöntheted.

Minden egyes lépést.
Ha lehetőség van rá, a hölgyek részére javasolt minimum az alsószoknyában és a bálon viselt magassarkúban elpróbálni a tánclépéseket. A szoknya és a cipő sarka ugyanis meghatározó tényező a lépések kivitelezése során. Befolyásolják az egyensúlyérzéket, a táncpartner közti távolságot és így a lépéseket is.

A legjobb kivitelezés, ha mindezt a táncpartnerrel együtt teszed meg. Így egymásra hangolódva könnyebb lesz élesben is elismeréseket aratni.

Mi segítünk ebben.