2017.02.09.

Két tánc egy esküvőn? Ezért jó ötlet

Az már biztos, hogy lesz tánc az esküvőtökön. De nehéz a döntés, hogy pároddal milyen jellegű táncot válasszatok. 

Adunk egy tippet: két tánccal még nagyobb sikert arathattok. Hiszen a másodikra már igazán nem számít senki: meglepetéstánc a násznépnek.

Most már biztos: esküvő lesz.
Na és persze tánc is lesz. Nem hagynád ki semmi pénzért.
De lehet tartasz tőle, hogy egy régóta szeretett zene nem fog illeni a menyasszonyi ruhádhoz. Ráadásul mindig is szerettél volna egy klasszikus esküvői táncot, igazi menyasszonyi ruhában egy elegáns keringőt.

Viszont olyan klassz, amikor igazi latinos temperamentummal bulizos hangulatot varázsol az ifjú pár az esküvőre. Ehhez viszont valami könnyedebb ruhára volna szükség.

Úgy érzem, elfelejtkeztél valamiről.
Az esküvődet nem feltétlen egyetlen ruhában kell megélned.
Mint, ahogy az egyetlen tánc szabálya sincs kőbe vésve.

 

Kéttáncos esküvő varázsa: olyat nyújtasz, amire már nem számítanak
Minden menyasszonyi ruhához lehet koreográfiát találni.
Viszont mindig a menyasszonyi ruhához szükséges zenét és táncot választani.

Azonban egy menyasszonyi ruha és menyecskeruha párosítással mindkét számodra kedves táncot megvalósítanod. Csak nem egyszerre.

 

Nyitótánc vs. menyecsketánc

Az esküvő elején szokás a nyitótáncot (flashmob is szóba jöhet) eltáncolni.
Egy éjfél körüli jó hangulattól pezsgő időpontban pedig egy pergősebb és latinosabb menyecsketáncot, vagy meglepetéstáncot.

Azonban mindkettő esetében rendkívül fontos a megfelelő zeneszám kiválasztása. Ez lehet egy közös dal is, amit egyeztettek a tánctanárotokkal, aki a hozzá illő koreográfia és táncfajta kiválasztásában segít.
Ha nincs kifejezetten közös számotok, a tánctanárotok ebben is a segítségetekre lesz.

A meglepetéstánc vagy menyecsketánc még nagyobbat dobhat az este hangulatán, hiszen erre nem számít majd senki már a nyitótánc után. A menyecskeruha tekintetében pedig szabad a pálya. Hiszen a pároddal összeöltözni itt már sokkal egyszerűbb. A zenével és pároddal összhangba kerülő ruha pedig kiváló összhatást kelthet.

A nyitótánc legtöbbször egy romantikus angol keringő vagy bécsi keringő, míg a későbbi meglepetéstánc  kizárólag a ti választásotok.

Elsősorban azt kell eldöntenetek, hogy milyen táncot szeretnétek.

 

Most akkor menyasszonytánc vagy menyecsketánc?

Habár a szokás szerint a menyasszonytánc éjfél előtt van, és a menyasszonyt a vőlegény vagy az örömapa kéri fel egy lassabb táncra. Ezután a menyecskeruhába bújva a menyecsketáncot táncolják el.  Ma már annyiféle változata létezik, hogy a választás rajtatok áll.

Szokás az is, hogy a menyasszonytáncot az esküvői ruhában táncolják, míg a másikat a menyecsketáncot egy másikban, aminek a színe a régi szokás szerint piros.

Nem szükséges egyetlen táncra szűkíteni a döntést. Sőt a koreográfiák is lehetnek vegyesen megalkotva. A döntés a ti kezetekben van. Csak a párod is bírja a tempót.