2017.02.23.

Így tanít meg a tánc legyőzni a korlátaidat

A félelem rosszabb egy idegesítő szokásnál. Mert hosszútávon rengeteg sikertől foszt meg. Gondoltad volna, hogy a korlátaidtól való megszabadulásnak egy táncterem is színhelye lehet? Egy olyan hely, ahol mindig számíthatsz a barátokra. A tánc világa egy tátongó űrt tölt be, és egy láthatatlan kapocsként összeköt benneteket. Hétről hétre együtt léptek, mozdultok és lélegeztek.
És legyőzitek a korlátaitokat. Mégis hogyan?

 

Amikor testmozgásra adod a fejed, talán nemcsak a porcikákat megmozgató testmozgásra vágysz. Hanem olyan elfoglaltságot keresel, amit igazán élvezel, és valamilyen szinten szórakozás is.

Talán nemcsak egy hobbit keresel, ami a tiéd, ami kiszakít a hétköznapok szürkeségéből és az állandó rohanásából. A tánccal olyan világba csöppenhetsz, amiről még csak nem is sejted, de számos pozitív „mellékhatással” van rád.

A tánccal végre legyőzheted a félelmeidet

Leginkább a félelmeinktől tartunk az életben. Mert a legváratlanabb pillanatokban tör ránk, és leblokkol minket. Sőt, meggátolhat minket a boldogulásban.

Ha olyan szabadidős tevékenységbe fogsz, amiről életedben nem gondoltad volna, hogy valaha is ilyet fogsz csinálni; megszabadulhatsz bizonyos gátlásaidtól.

A tánccal megtalálhatod azt a helyet, ahol felnőtt fejjel kezdhetsz el a „hétköznapitól eltérő” tevékenységet folytatni. Mindezt társaságban.

Hiszen egyedül, otthon nagyon könnyű felszabadultnak lenni. De egy táncteremben, egy tükörrel körbevett teremben, telis tele ismeretlenekkel… már más a helyzet.

Talán megrémít a gondolat, hogy a közös táncos élményeikkel rendelkező felnőtt társaságban hogyan fogsz majd beilleszkedni.
Félsz, hogy nem leszel elég jó.
Félsz a saját korlátaidtól.

Ebben segít a tánctanárod

Ezeknek a korlátoknak a ledöntésében sokat segít a tánctanárod. A tánctanárod az, aki megteremti hétről hétre neked azt a légkört, ahol legyőzheted a korlátaidat.

Ahol a hétköznap sűrűjéből érkező felnőttek doppingszerként „kattannak rá” a táncra.

Hogyan szabadulsz meg nálunk a félelmeidtől?

Hétről hétre leomlanak benned a korlátaid és félelmeid. A tánc ugyanis felszabadít. Lelkileg, érzelmileg.
Többé nem fog ólomként nehezedni a lábadra egyetlen zenés társaságban sem, hogy megmozdítsd magadat. Nem lesz ott folyton a megfelelés fojtogató érzése.

Itt hibázhatsz. A hibázás lehetőségének felszabadító érzése pedig szárnyakat adhat az élet más területén végzett feladataidban is. A tánc megtanít kitartóan küzdeni.

Habár mindannyian nehézségekkel küzdötök a mindennapokban, abban a bizonyos órában együtt tudtok belemerülni valamibe, ami felszabadít.

 

A tánc megtanít arra, hogy felismerd a korlátaidat. Segít kiszabadulni abból a kalitkából, amibe zártad magadat. A tánc önbizalmat ad. Ráadásul felszabadító, az egész életedet megváltoztató élmények várnak rád. És életre szóló barátságok.